Groep 4

GROEP 4 met juf Shelley.

De bakker in de klas!

Een super interessante, leuke les van bakker Niels. Hij geeft les op het Kennemer  college, maar vandaag gaf hij les aan groep 3 en 4. We leerde veel over het maken van brood. En tijdens de les heeft  hij deeg gemaakt. Op zijn school heeft hij het afgebakken en weer naar De Marel gebracht. Dat wordt smullen. Ook had hij voor elk kind pepernoten deeg mee, dit hebben ze mee naar huis gekregen!

Broodjes bakken.

Donderdag 17 november heeft groep 4 broodjes gebakken. In de ochtend het recept gelezen, daarna het deeg maken. Dit moest wel een uur rijzen op een warme plek. In de middag hebben ze broodjes gemaakt. Van allerlei soorten! Vlechtbroodjes, Kaiserbroodjes, pistoletjes etc.

St. Maarten lopen bij Waterrijck!

Wat hebben de kinderen en de bewoners genoten!!

Het “Boe” feest!

Woensdag stond de klas in het kader van het “Boe” feest, Halloween! Er is gestart met een catwalk, en wat zag iedereen er schitterend (eng) uit. Alle lessen hadden een griezelig tintje. Er was een wandeldictee met Halloween woorden en een rekenspinnen speurtocht. Kortom een zeer geslaagde ochtend!

Taalthema “onderweg”.

Ons taalthema is onderweg. We hebben in de klas kaarten gemaakt en geschreven. Op de envelop hebben we het adres opgeschreven. En vandaag hebben we de kaarten op de post gedaan. Nu maar hopen dat de postbode de adressen kan lezen en de kaarten bij de juiste adressen gaat bezorgen.

 

Voorlezen!

Tijdens de kinderboekenweek kwamen de moeder  van Ireen en de oma’s van Jill en Tara voorlezen in de klas. Dat was erg leuk en gezellig natuurlijk.

Beroepen!

De vader van Carice is in de klas geweest om te vertellen over zijn beroep! Brandweerman!!

Op bezoek bij de dierenarts.

Groep 4 is op bezoek geweest bij de Dierenkliniek Centro. We hebben in de klas het thema dierenarts, zo konden we kijken hoe het er in het echt uitziet. De assistent legde alles uit en we mochten in alle ruimtes kijken, de operatiekamer, röntgenkamer, de wachtkamer en de behandelkamer. De kinderen stelde goede vragen en we hebben een hoop geleerd van dit bezoekje. Nu wordt onze praktijk in de klas nog beter.

 

Zelfportretten

Augustus, een nieuwe start in een nieuw schooljaar!

 

 

 

 

 .