Groep 8

Groep 8 met juf Gea en juf Bernadette.

Bezoekje aan technisch college Velsen.

Maandag 26 oktober is groep 8 op bezoek geweest bij het Technisch College in Velsen. Na een warm welkom kregen we een filmpje te zien hoe de wereld eruit zou zien zonder techniek. Nou dat zag er bloot uit!
Daarna mochten we zelf aan de slag. Een aantal maakten een knikkerbaan. Goed meten, verstekzagen, plakken.
En de anderen hebben een windorgel gemaakt. Buizen op maat snijden, boren, alles op gelijke hoogte hangen.
Ja, er werd veel van ze gevraagd. En leuk dat ze het vonden! 
Bij het afscheid kregen we allemaal nog een boek cadeau: Wonderwel. Een interessant boek vol technisch weetjes.
Het was een geslaagde morgen.

PET IJmond.

Groep 8 heeft een bezoekje gebracht aan PET IJmond in sporthal de Walvis. De kinderen konden hier kennis maken met allerlei technische onderdelen. Zelf doen en ervaren!

Een echte heldin!

Cherie uit groep 8 heeft de krant gehaald. In het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam vinden ze Cherie een echte heldin. Ze heeft bijna drieduizend euro opgehaald voor onderzoek tegen kanker. Dit heeft ze gedaan door lege flessen in te zamelen, op rommelmarkten spulletjes te verkopen en door spontane bijdragen door b.v. bedrijven. Ze kwam tot deze actie nadat haar opa in het AVL werd behandeld tegen kanker en uiteindelijk toch is overleden. Dokter Gouw van het AVL heeft de cheque in ontvangst genomen.

Excursie/scholenbezoek groep 8.

Op 8 september 2021 is onze groep op bezoek geweest op het Kennemer College Beroepsgerichte leerweg ( VMBO). We hebben een prachtig memobord gemaakt. De leerlingen hebben met groot en klein gereedschap kunnen werken. Met tape en mooie kleurtjes verf is het memobord tenslotte versierd. Een zeer geslaagde ochtend! Kijk hier het resultaat!