Groep 7

Groep 7  Met juf Karin en juf Marja.

Lampionnen/lantaarns

Afgelopen vrijdag en dinsdag hebben we in de groepen 6 t/m 8 groep doorbrekend gewerkt aan het maken van lampionnen/lantaarns. Er staan al heel wat mooie exemplaren klaar in de klas voor Sint Maarten.

Sponsorloop

Vandaag hebben de leerlingen van groep 7 rondjes gelopen voor de sponsorloop samen met de kleuters gelopen. Het was genieten. We hadden gelukkig het weer mee; lekker zonnetje en wat wind. Ze hebben ontzettend hun best gedaan. Nog even afwachten hoeveel geld er opgehaald is voor het schoolplein.

Distributiecentrum Etos

14 Oktober heeft de groep een ontzettend interessante en leuke rondleiding gehad door het distributiecentrum van Etos, op het werk van één van de vaders uit de klas en in het teken van het thema van de Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil!’. Ook kregen de kinderen een presentatie over het bedrijf, met tot slot een ‘Petje op, petje af’-quiz. Wat wisten de kinderen in een korte tijd al veel over het bedrijf met als winnaars van de goodiebag; Hadya, Charlize en Mahmoud. Alle kinderen kregen ook nog eens een Etos-vrachtwagentje en keycord mee naar huis.

Kinderpostzegelactie 2021

De kinderen hebben een recordbedrag opgehaald van € 4373,07 voor de Kinderpostzegelactie 2021 met 331 verkopen. Wat fantastisch gedaan door deze toppers!

Dansworkshop

In een uur tijd heeft groep 7 vandaag een hele dans ingestudeerd o.l.v. juf Daisy van dansschool Patty. Verder zijn een aantal kinderen dit schooljaar enthousiast gestart als Bouw-tutor om bij het leesproces van onze jongere leerlingen te begeleiden, of begeleiden onze peuters met het voorlezen en spelen uit de verteltassen. Wat een leuke samenwerking en interactie!

Schermles.

23 september kreeg groep 7  een wel heel bijzondere gymles…een heuse schermles!

Drama les

De drama les van juf Eva afgelopen dinsdag  15 september ging over leiden en volgen, met opdrachten als op alfabetische volgorde van voornaam gaan zitten en op volgorde van huisnummer, en in groepjes uitbeelden hoe de wereld eruit zou zien als je de leider zou zijn.