Groep 6

Groep 6 met  juf Gerda en juf Aimee.

Knikkerbaan.

Maandag 1 november, hebben docenten van het Kennemer college een techniek les gegeven in de klas, waarbij timmeren, schroeven, boren, zagen en decoreren aan de orde kwamen. Uiteindelijk heeft iedereen een schitterende knikkerbaan gemaakt!

 

Boswandeling met Evert Jan.

Maandag 11 oktober is groep 6 naar het bos geweest. Boswachter Evert Jan heeft hier het één en ander vertelt over van alles wat in het bos leeft. Wat moet je doen als je jeuk hebt van een brandnetel, hoe heten die plantjes dier erbij staan? Er is een spel gespeeld over herten en vossen. Met uitleg over de vossen momenteel op de Veluwe . Hoe kunnen we de vossen “overlast” verminderen? 

Vetplantjes verkoop.

De kinderen van groep 6 hebben vetplantjes verkocht. 

Appelsap maken bij boerderij Zorgvrij.

Vrijdag 1 oktober is groep 6 naar boerderij Zorgvrij geweest. Eerst zijn er in de boomgaard appels geplukt, daar na is er van de appels binnen in de boerderij appelsap gemaakt. De één vond deze heerlijk, de ander had er wat meer moeite mee.

Fotoworkshop

De afgelopen weken hebben we van fotograaf Willem Visser een fotoworkshop gehad. Eerst in de klas een les, wat is fotograven en hoe maak ik foto’s. Erg leuke les. De tweede week is de groep met Willem op pad gegaan om foto’s van de omgeving te maken. Daar waren erge leuke foto’s bij! Er zal nog een tentoonstelling volgen.

Bloemenwedstrijd.

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer door d’Evelaer een wedstrijd uitgeschreven tijdens de bloemendagen voor de Groene tuin scholen. O.l.v. opa Leo is er weer een schitterend bloemstuk gemaakt met als thema Circus. Net als vorig jaar is er bij d’Evelaer en online weer gestemd en net als vorig jaar hebben we weer de eerste prijs gewonnen. Een mooie beker!

Fotoworkshop.

Een fotoworkshop van een echte fotograaf, Willem Visser. Dit was de eerste van 3. Deze les ging over de techniek van fotograferen, met de tweede les gaan we de wijk in en de derde les is een tentoonstelling van gemaakte foto’s!

Schooltuin.

Wat staat de schooltuin er weer schitterend bij. Samen met opa Leo en “boswachter” Evert-Jan wordt er al twee weken door de groepen 6 in gewerkt. en tot nu toe elke week nog veel groente mee naar huis. Vandaag aardappelen, bietjes en uien. Vorige week, sla, uien en komkommer.

Muziekles.

Wat hebben we genoten van weer een “echte” muziekles van juf Renee. Voor de vakantie alleen nog online de lessen, nu weer de juf voor de klas. Met de boomwhackers is er een namenspel gespeeld. Ook gekeken wie het mooiste bouwwerk kan maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

  

 

 

    

 

  !