Groep 5

GROEP 5 met juf Miranda en juf Angela.

Boswandeling met de boswachter!

Vandaag een hele leuke wandeling met de bosw8er gemaakt in de duinen. Hij heeft ons laten zien wat je kunt doen als je in aanraking bent gekomen met een brandnetel en verteld wat de functie van een paddenstoel in het bos is. We hebben er echt van genoten!

 

Appels plukken.

Groep 6 is met de klas naar de boomgaard bij boerderij Zorgvrij geweest. Zij hebben hier appels en peren geplukt en hierna van deze appels en peren jam en sap gemaakt. Wat vonden de kinderen dit leuk om te doen.

Beroepen dictee.

Er is in de groep een beroepen wandel dictee gemaakt. De kinderen gingen op het schoolplein opzoek naar beroepen foto’s. Vervolgens schrijven zij dit beroep op een papier en moesten letten op de spelling categorieën. Ze waren razend enthousiast en hadden vooral niet door dat ze ook nog aan het leren waren.

Broodbakken.

Vandaag het beroep bakker. In de klas hebben we brood gebakken. De kinderen moesten de ingrediënten afwegen en afmeten.  Een rekenles met heerlijk resultaat.

Boekenkring.

In groep 5 doen we regelmatig een boekenkring. In deze boekenkring promoten we onze lievelingsboeken.

   

Beroepencircuit.

De kinderen werden voorgelezen, hebben met de beebot gewerkt, een zelfportret gemaakt, begrijpen lezen geoefend en een beroepen kwartet gespeeld.